16 Haziran 2015 Salı

Alanya Tatil Rehberi

Tarihi yapıları, doğa güzellikleri ve eşsiz kumsalı ile Akdeniz sahil şeridinin en gözde yerlerinden biri olan Alanya, tatil için ideal adreslerin başında geliyor. 13. yüzyılda Selçuklular tarafından yapılmış olan, zemini deniz seviyesinden 220 metre yüksekte bulunan 150 kuleli kale şehrin en önemli sembollerinden biridir. Kalenin dışında camii’ye ait kalıntılar, iç kısımda ise Bizans dönemine ait bir kilise bulunmaktadır.

Uzunluğu 100 kilometre’yi aşan sahilinde birbirinden güzel plajlara sahip şehir, tarihe ilgi duyanları tatmin ederken, doğa aşıklarını ise mest etmektedir. Alanya, birbirinden şık ve lüks otelleri, farklı lezzetler tadabileceğiniz kafe ve restoranları, sabahın ilk ışıklarına kadar eğlencenin sürdüğü diskolarıyla tatilcilere harika bir ortam yaratır. Alanya’nın 15 Km doğusunda yer alan Dim Çayı Vadisi dinlenmek için ideal bir yer.

Alanya yarımadasının batısında kalan Kleopatra Plajı ise pürüzsüz kumu ve geniş alanıyla tatilcileri mest eder. Berrak suyuyla gözde plajlardan olan Kleopatra Plajı, hem yerli hem yabancı turistler için vazgeçilmez bir mekan.

Alanya Nerede kalınır.
Alanya tatil ve konaklama için bir çok seçenek mevcut.Alanya pansiyonları yerli yabancı pek çok tatilci tarafından tercih edilmekte,bunun yanı sıra konaklama için Egzotik Butik Oteller,5 yıldızlı herşey dahil lüks oteller tercih edilebilir.

Alanya da tatilinizi geçirebileceğiniz pansiyon,apart ve otelleri inceleyiniz.

Dede Apart Pansiyon
Azak Pansiyon

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder